Това реши областният оперативен щаб. Причината е високата заболяемост от коронавирус. От

...
Това реши областният оперативен щаб. Причината е високата заболяемост от коронавирус. От
Коментари Харесай

От началото на следващата седмица се въвеждат допълнителни противоепидемичени мерки в Русенско

Това реши регионалният действен щаб. Причината е високата заболяемост от ковид.
От 7 февруари /понеделник/ учениците от пети до дванайсети клас ще преминат на ротационен принцип на образование – половината паралелки ще се образоват една седмица присъствено, а останалите – в електронна среда от разстояние. Това важи за седем от общо осемте общини в региона. Само в община Ветово учениците ще се образоват присъствено, така като заболяемостта там е към момента ниска. Децата от началния курс – първи-четвърти клас ще учат присъствено, предава Tvn.bg.
Всички обекти с публично предопределение ще би трябвало да работят с 50 % от потенциала на местата – заведения за публично хранене, фитнес зали, игрални зали, зали за концерти и спортни мероприятия.
Непълнолетните ще могат да посещават търговски центрове единствено с компаньон.
14-дневната заболяемост в Русенско е 1220,8 на 100 000 души. Най-критична е обстановката в община Бяла – 1558 на 100 000. В община Русе знакът е 1360,7 на 100 000. Най-ниска е заболяемостта във Ветово – 261,12 на 100 000.
По информация от Регионалната здравна ревизия обаче, лечебните заведения не са под напън все още. Малко над половината от неинтензивните болнични кревати са заети, а при реанимационните процентът е 62.
Заразените с ковид възпитаници в Русенско през предишния месец са 540, а 139 души са заболелите от личния състав на учебните заведения.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР